středa 18. července 2018

Psychika a rozvoj nemocí?

Jak je to vůbec možné?


Teď potěším příznivce mého blogu a komplementární medicíny, ale protože nechci nikoho urazit nazvala bych tu to metodu spíše jako teorii jak jinak než západní neboli čínské medicíny. Ta se zaměřuje hlavně na léčbu akutní bolesti (s chronickou je na tom o něco hůře). Každopádně dle této teorie jsou určité orgány spojeny s konkrétní emocí. 
Droby, Označení, LékaÅ™ské, StÅ™evo, Játra, Tenké StÅ™evoČínská medicína rozlišuje pět důležitých orgánů - srdce, plíce, játra, slezinu a ledviny. A každý z těchto orgánů má k sobě přiřazenu emoci. Má systém bylinné terapie, která uleví od chronické bolesti, dokáže výrazně zlepšit stavy astmatiků, léčit migrény nebo hemoroidy bez nutnosti operace. Jen je třeba najít příčinu problému.

Jak působí emoce na orgány?


SLEZINA
 - mnoho přemýšlení, nevyřešený problém
Projevy nejsou zrovna čekané u tohoto orgánu, ale jsou jimi deprese, žaludeční a trávicí problémy, hrozba potratu, inkontinence, u mužů problémy s častým močením. Prvním příznakem může být chuť na sladké a ta se později může pojit s již zmíněnou depresí.

JÁTRA
 - potlačovaný hněv
Kostra, Anatomie, Ženské, Orgány, VnitÅ™ní OrgányProjevy  jsou značně znepříjemňující den od pálení a svědění očí, vyrážky, bolesti kloubů, šlach, podrážděný žlučník, migrény po c
hronickou únava. Migrény vznikají na základě opakovaného potiskovaného hněvu v dráze žlučníku. Proto jimi trpí většinou ženy.

SRDCE
 - smutek
Projevy jsou opět atypické a to nespavost, hemoroidy, bušení srdce, křeče v lýtkách, křečové žíly, ze samolibosti v srdci vás může bolet i koleno. Není neobvyklé, že lidé, kteří prodělali nějakou ztrátu trpí často právě hemeroidy. Léčitel pozná takového člověka, aniž by si musel sundat kalhoty podle horkého krevního řečiště

LEDVINY
- strach, nejistota
Projevy poznáte na člověku od pohledu má slabé, jemné vlasy nebo alopecii - vyp
adávání vlasů, u dětí časté angíny, špatné zuby, problémy se štítnou žlázou, myomy na děloze. Po oslabených ledvinách následuje srdce ... Ledviny souvisejí s krčními mandlemi, proto jsou spojovány s angínou.

PLÍCE
- úzkost, obavy
Projevy jsou vcelku související s plícemi časté je astma, atopický ekzém, kašlání, chřipky, záněty dutin, záněty průdušek, kožní choroby, Crohnova nemoc- porušení vnitřní stěny střeva, zánět tlustého střeva, protože plíce jsou spojovány s činností střev.

Pro zajímavost - menstruace


"Přes dělohu vede dráha žaludku, jater i dráha sleziny. Proto je menstruace velká výpověď o zdraví ženy, "vysvětluje Josef Maček." Pokud je bolestivá, máte chlad v děloze. To se týká i žen, které cítí potřebu dávat si teplou sprchu na podbřišek a teplé obklady. Pokud je vaše menstruace nepravidelná nebo ji nemáte vůbec, máte naopak sucho v děloze. Vnějšími projevy mohou být suchá kůže, vlasy či oči. Takové ženy mají nedostatek vnitřních tekutin a klidu, a to vlivem ostýchajících myšlenek. "
Žena, Člověk, Dvojice, Tvář, Tělo, Rty, Ústa, Kůže
                                                                                                                                               Josef Maček
Zdroje:
Psychika je příčinou všech nemocí. Strach spatříte ve vlasech! [online]. 2013 [cit. 2018-07-18]. Dostupné z: http://www.aktivityprozdravi.cz/archiv/psychika-je-pricinou-vsech-nemoci-strach-spatrite-ve-vlasech
Psychosomatická onemocnění - tělo a duše volají o pomoc [online]. Ordinace.cz, 2009 [cit. 2018-07-18]. Dostupné z: http://www.aktivityprozdravi.cz/archiv/psychika-je-pricinou-vsech-nemoci-strach-spatrite-ve-vlasech
                                                                                                                       Kateřina Cafourková 

Žádné komentáře:

Okomentovat